Pictura Groningen

van 27 januari tot en met 10 maart 2019

Vanaf 27 januari staat Pictura te schudden op haar grondvesten! Pictura heeft kunstenaars opgeroepen om geïnspireerd te raken door de aardbevingsproblematiek en werk in te sturen dat daarover gaat of daarop gebaseerd is.
Het kon nieuw maar ook bestaand werk zijn. Pictura zocht  humoristisch, persoonlijk of kritisch werk. En dat is uit de inzendingen ook wel gebleken. Het resultaat mag er zijn: er is een grote verscheidenheid aan kunstwerken ingeleverd. De expositie bevat installaties, tekeningen, schilderijen, collages, meubels, keramiek en gedichten. Maar ook het Pictura gebouw zelf zal onderwerp van een kunstproject zijn.
Maar liefst 80 kunstenaars doen mee, met in totaal bijna 120 werkstukken. De Verhalen van Groningen heeft de expositie ‘de ontdekking van de Groninger gasbel’ ter beschikking gesteld. Hierin wordt o.a. de geschiedenis rondom de energietoevoer in de provincie vanaf de jaren zestig vertelt.
Zondag 27 januari om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Eelco Eikenaar, gedeputeerde provincie Groningenen Anja Reenders, projectmedewerker van De Verhalen van Groningen. Aly Freije zal twee gedichten voordragen.

Ik kan niet bij de opening aanwezig zijn, omdat er gelijktijdig een opening is in Velp, in Nieuwe Ruimte, waar ik kunstenaar van de maand ben