*

                                            zeefdrukken

Ter gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling in 2005 in de Walburgisbasiliek in Arnhem maakt Ben zijn eerste zeefdruk. In 2007 volgde in opdracht de Zutphenprent; dit was een afbeelding van het Mariaportaal van de Walburgkerk in Zutphen. In 2009 maakte Ben twee zeefdrukken voor Sonsbeekgalerie in Arnhem, één van Mercurius, de god van o.a. de handel en een zeefdruk van het gebouw "Beursplein 5". In 2010 vervaardigde Ben een zeefdruk in opdracht van Museum de Schatkamer in Arnhem; het is de buste van St. Eusebius, de patroonheilige van de stad. Daarna volgde de opdracht "Business Angels". In 2011 zijn er twee nieuwe zeefdrukken in eigen beheer verschenen uit een serie met betrekking tot de zeven hoofdzonden: hoogmoed en vraatzucht. Hoogmoed verschijnt slechts in een oplage van 7 stuks; van de "vraatzucht" zijn 40 exemplaren gedrukt.

Hoewel in kleine oplages gedrukt zijn zeefdrukken dus niet uniek en kunnen daarom ook tegen een geringere prijs verkocht worden dan de originele geschilderde tekeningen. Uiteraard zijn alle zeefdrukken genummerd en van een handtekening voorzien. Van alle zeefdrukken zijn nog exemplaren te koop. De prijs van zeefdruk heeft overigens ook te maken met het aantal drukgangen dat nodig is om de kleuren in een zeefdruk te vervaardigen. Zo bestaat de zeefdruk "hoogmoed" uit 11 kleurgangen veelal diverse tinten grijs.

 

De zeefdrukken van de Walburgisbasiliek te Arnhem, hoogmoed en vraatzucht zijn uitsluitend te koop bij Ben zelf. Ook zijn er nog zeefdrukken van het Mariaportaal, Zutphen te koop.

De zeefdrukken Mercurius en Beursplein 5 zijn te koop via Sonsbeekgalerie en de buste van St. Eusebius bij Museum de Schatkamer te Arnhem. De zeefdruk "Business Angels" wordt via een particulier verkocht. Overigens kan Ben Haggeman u in contact brengen met de betreffende opdrachtgevers voor aankoop.

Mariaportaal (Zutphenprent)

 

 

Walburgusbasiliek (zeefdruk), 2005,  er zijn nog exemplaren te koop bij Ben Haggeman; de kosten zijn € 240 per zeefdruk zonder lijst of ingelijst € 350. Zonder lijst is de zeefdrukgrootte 57 x 57 cm. 

Sint Eusebius; zeefdruk in opdracht van museum "De Schatkamer"

Mercurius, zeefdruk in opdracht van "Sonsbeek galerie".

zeefdruk "hoogmoed" oplage slechts 7 stuks € 375  (exclusief lijst)  formaat 60 x 80 cm

Vraatzucht, zeefdruk oplage 40 stuks; prijs € 175,00 exclusief lijst (formaat 40 x 40 cm)

Business Angels; zeefdruk in opdracht

Maak jouw eigen website met JouwWeb